Jag är väl, tyvärr, inte den noggrannaste människan i världen men visst har jag koll på saker och ting, tycker jag i alla fall. Men sen visade det sig att det bästa man kan göra är att läsa lydnadsreglerna själv och dessutom att göra det väldigt noggrant så kommer flera saker klarna.

Först och främst behöver man veta att inkallningen i klass 1 utförs med liggande hund och ingenting annat, som jag trott. Kan vara bra att veta så man kan träna lite på rätt utförande. Det har jag gjort nu och det är ju inga problem, funkar fint.

Det är även bra att veta att vid ställande/sättande och läggande under gång så ska man gå ifrån hunden till någon markering och vända där utan att TL säger något. Bra information som man bör ha koll på. Nu har jag koll på det också. Känns bra.

Roligaste läsningen var att det är bara 5 m jag ska gå ifrån Fixa på fjärren och inte 10 som jag trott och tränat på. Nu skadar det ju inte att träna på längre avstånd för redan i klass 2 är det ju 10 m. Men 5 m det klarar vi ju nu, nästan, inte 100 procent men det känns så oerhört mycket lättare plötsligt.
En bild på Fixa och mig när vi tränade hemma hos Mona Kjernholm förra sommaren. Känns bra idag med tanke på att regnet öser ner och jag just gått en lång runda med hundarna som nu är dyblöta och fulla med små kvistar. Ser ut som små buskar faktiskt.

Nu filar vi vidare på våra moment i klass 1 men samtidigt så tänkte jag börja på en del ur klass 2 för det är ju dit vi ska.

I klass 2 är det ett annat sättande/läggande/ställande under gång, som ett halt zäta. Så det ska ta itu med, misstänker att det inte kommer bli några större problem när vi väl lärt oss sättande under gång för det kan vi inte än. Sen gäller det att hålla rätt spår också och det lär vi behöva träna på ordentligt. Både Fixa och jag är ju lite yviga hit och dit. Rutan kan vi också träna på längre avstånd och så är det inkallning också. Roligt moment.

Apportering med dirigering är nog ett av de moment vi inte nosat på alls än, åtminstone var det väldigt, väldigt länge sen vi dirigerade mot matskålar. Tror vi kommer gilla detta moment skarpt. Och så metallapporten och hopp över hinder, dags att ta tag i det med. Och vittringen, det måste vi börja med bums för det kommer ta tid innan vi får till ordentligt.

Så nu känns det som om vi har en bra plan framöver, mycket att träna på och det är ju alltid kul. Roligt med nya moment och så gamla moment som utvecklas så man åtminstone har en grund att stå på.

Agilityn ligger helt på is just nu för jag får inte springa med mitt nyopererade knä utan det är rehab träning som gäller för hela slanten. Men målet är att komma igång så fort som möjligt.

/Susan