Det var en sån här vecka som bara var för full av aktiviteter och saker som inte kunde vänta på att bli gjorda. Kändes som om jag for fram och tillbaka hela tiden, barn hit, barn dit, hundar dit, handla hit. Ja ni vet hur det är. Ibland blir det bara lite, lite för mycket. Då får man sätta ner foten, skriva en lista (jag älskar listor) och beta av en sak i taget för att få lite ordning på livet.

Dagen innan utställningen i Hässleholm var jag trött, så trött så jag faktiskt funderade på att inte åka. Det kändes inte så lockande att stiga upp i ottan och fara iväg. Men sen visste jag ju att Melanie skulle komma med Fun Fix Axel så jag tog mig i kragen, packade bilen, la mig sent (borde ha varit tidigt men det blir ju inte alltid som man tänkt sig) och vaknade som genom ett trollslag pigg och utvilad på söndagsmorgonen. Under har ju hänt tidigare så varför inte denna dagen.

Rastade hundarna och gav mig iväg, tacksam över den tidiga morgonen eftersom vi åkte i Anders bil där AC:n är sönder, han hade hyrbilen eftersom min egen bil bosatt sig på en lackverkstad. Men det är en helt annan historia.

Väl framme satte jag upp tältet som inte är ett sånt där modernt pop-up tält utan det är långa pinnar som ska fästas i tältduken och sen ska man då få upp det. Denna aktivitet brukar roa många men det kan jag bjuda på. Oftast är det dock någon som förbarmar sig och ger mig ett handtag, så även idag då Carina ryckte in. Tältet som sådant är det inget fel på och jag tänker inte köpa något nytt förrän det gamla ger upp fullständigt vilket antagligen aldrig kommer hända.

Solen sken, det var så otroligt varmt och skönt men vi svalkades då och då av ljumma vindar. Kunde inte vara bättre för oss tvåbenta även om de fyrbenta säkert längtade till ett sumpigt dike i bokskogen. Men hundarna ställde upp, det gör de alltid, och visade sig från sin bästa sida.
Först ut av våra hundar i ringen var Fun Fix Axel med matte Melanie. Han har vuxit till sig, mognat och är verkligen jättefin på alla sätt och vis. Axel vann juniorklassen och fick ett slätt Excellent och väldigt fin kritik. Domaren tyckte att han behövde mer ringträning och det är sant men oj vad han har utvecklats sen sin första utställning i Göteborg på My Dog. Ska bli spännande att följa honom framöver, jag tror mig veta att han bara kommer bli bättre och bättre. Snygg är han ju redan.
Sen tog det en stund innan det var dags för Fun Fix Axa att äntra ringen vilket hon gjorde med den äran. Hon är grymt lik sin mamma, en riktig liten showlady som utanför ringen stollar omkring som en galning och sen när hon kommer innanför ringbanden blir hon som en helt annan hund, som tur är kan jag tillägga.

Det var bara två i klassen och Axa vann med Excellent och ett Ck! Tvåa blev Lyckodrakens Åskfågel “Åska” med matte Jill med ett slätt Excellent. Axa fick jättefin kritik och jag insåg att hon skulle få visa sig i bästa tik-klassen lite senare. Plötsligt kändes det jättebra att jag faktiskt inte stannade hemma!
Fun Fix Axa som kunde ställa upp sig bra och tyckte plötsligt att det var helt okej att stå på bordet vilket hon tidigare inte gillat så där jättemycket.
Sista klassen för dagen var Championklassen för tikar där Skallabackens Frigga “Fixa” fick härja helt utan konkurrens. Hon gör som hon alltid gör, visar sig ordentligt även om hon just denna dag hade lite brått när vi skulle springa omkring i ringen.
Även Fixa kan stå snyggt på bordet även om hon just på denna bild håller på att dö av svält och inte kan tänka på något annat än godbiten jag håller i handen. Tror minsann att hon dreglade lite också men det kommer hon aldrig att erkänna.

Domaren belönade Fixa med ett Excellent och ett Ck så plötsligt hade jag två hundar i Bästa tik-klassen. Jag hade pratat med Jill, Åskas matte, och hon kunde tänka sig att visa Fixa. Toppen så fick det bli.

När vi sen kom in i ringen skulle jag gå först med Axa och sen var det två andra fina tikar, Skallabackens Rusa som vunnit unghundsklassen och Zennovy Iswa som vunnit öppenklassen, och sist skulle du Fixa gå. Eftersom jag känner Fixa insåg jag att hon inte skulle gilla läget utan försöka förändra till det bättre så hon drog och stretade för att komma ifatt Axa och mig. Domaren, som var synnerligen sympatisk, stoppade oss och dirigerade Fixa och Jill så de kom bakom mig. Hon sa att det nog skulle fungera lite bättre på det viset.

När domaren var klar med sin bedömning placerade hon Fixa som Bästa tik, Axa som 2:a, Rusa som 3:a och Iswa som 4:a. Känslan när man står där med sina egna tikar som etta och tvåa är härlig och det gäller att passa på att njuta.

Domaren, Janelle W Robbins, förklarade att hon redan sett Fixa ordentligt så det spelade ingen roll att hon inte ville visa sig från sin bästa sida just nu. Sen sa hon att om sex månader, när Axa fått mer stadga i kroppen, så kommer ordningen vara omvänt med Axa som etta. Låter lovande tyckte jag medan Fixa bara blängde på domaren som, enligt Fixa, antagligen drabbats av solsting.

Tack snälla, snälla Jill för att du visade Fixa, det är verkligen ingen lätt match.

Sen var det då dags för Bäst i rasen och där mötte Fixa den fina hanen Napos Zajos “Alf”. De två möttes även i ringen på Malmöutställningen där Alf fick gå hem med BIR-rosetten. Idag var ordningen omvänd och Fixa blev BIR.
Vilken härlig dag! Och bättre blev det när domaren berättade att hon tyckte om mitt sätt att visa hundarna där de får springa med hängande koppel och ställa upp sig själva med fart i steget. Så glad blev jag och jag fnittrade inombords när jag tänkte på den gången Johan, lillebror till Canagold´s kennel Maria och Helen, skulle lära mig ställa ut min Tollare Dumle som jag köpt från dem. I över en timme kämpade han tappert, det kan ingen ta ifrån honom, men det var lönlöst. Jag var ett hopplöst handler-fall och det insåg Johan som lite fint sa att det nog var bäst att han fortsatte visa Dumle och så blev det också.

Så Johan tänk att det skulle ta så många års! träning innan jag lärde mig visa hund något sånär. Men jag tror att den grunden som du la, även om det just då kändes hopplöst, är den som jag står stadigt på idag.

Eftersom Fixa skulle så springa i stora ringen på eftermiddagen så blev vi kvar och njöt av solen och våra framgångar. Dessutom träffade vi vänner som vi inte sett på många år, alltid lika roligt.

I gruppfinalen åkte vi ut men vi fick ändå visa upp en Pumi och det tycker jag är viktigt. Det blev en hemresa med öppna fönster eftersom bilen var som en bastu men vi var så trötta allihopa och brydde oss inte nämnvärt.

Alla fantastiska bilder är tagna av Melanie Ejdetjärn som inte bara äger Axel utan dessutom har foto som ett av sina stora intressen. Jag har härmed utnämnt henne till Fun Fix Tass-fotograf! Tack snälla Melanie för att jag fick bilderna, utan dem hade min blogg varit tämligen färglös.
Bästa bilden på Fun Fix Axel, full fart framåt!

Vi har landat efter framgångarna i Hässleholm och drar nu vidare på nya äventyr. Det blir tredagarsutställningen i Norrköping där jag även ska träffa vänner som jag inte sett på mycket länge. Kul kommer det att bli och hur det än går i ringen så njuter vi av stunden.

/Susan