Känner att jag måste klargöra vissa saker när det gäller att vara åhörare på olika kurser.

Den 4-5 aug var Anna Larsson som har 3vallare hos oss i Ekets Hundarena och höll Rallylydnadskurs. Det var Sofie som har Tassatorpet som arrangerade det hela och jag hade lyxen att vara med som kursdeltagare på lördagen när det var nybörjar- och fortsättningsklass.

På söndagen var det avancerad- och mästarklass och där har jag ingen hund än men tanken är ju att det är dit vi ska så jag passade på att vara åhörare på söndagen.

Det märkliga var att det bara var jag som var åhörare under hela helgen trots att det fanns flera åhörarplatser. Varför undrar man ju då? Varför passar man inte på att se duktiga ekipage i träning, att få insupa all kunskap som instruktören så välvilligt och engagerat delar med sig av?

Det fina med att vara åhörare är att man kan koncentrera sig helt på själv kursen, ingen hund att rasta, man missar inga ekipage och man har tid att anteckna så pennan glöder.

Under hösten har vi flera två-dagarskurser där det finns möjlighet att vara åhörare. Så passa på! Kanske är du nyfiken på någon speciell hundsport och vill lära mer, kanske har du en unghund som är för liten för att träna i den utsträckningen som krävs på en kurs eller så vill du träna på egen hand men behöver lite inspiration och nya kunskaper.

Tors den 27/9 – Fre den 28/9 Lydnadskurs för Mona Kjernholm – 6 åhörarplatser, 850 kr

Lör den 17/11 Rallylydnadskurs nybörjar- o fortsättningskurs för Ida Lindgren –
4 åhörarplatser, 400 kr

Sön den 18/11 Rallylydnadskurs fortsättnings- o avanceradklass för Ida Lindgren –
4 åhörarplatser, 400 kr

Lör den 1/12 – 2/12 kl. 9.00 – 12.30, Agilitykurs kl 1-2 för Heidi Penttilä – 3 åhörarplatser 600 kr

Lör den 1/12 – 2/12 kl. 13.30 – 17.00, Agilitykurs kl. 2-3 för Heidi Penttilä –
3 åhörarplatser, 600 kr

Som åhörare är man en del i kursen, man får ställa frågor och komma med input, precis som alla deltagarna med hund. Så tveka inte, passa på, var åhörare på en kurs och jag kan lova att du kommer att lära dig massor.

/Susan