Lördagen den 18 maj födde Fixa sex valpar, 2 tikar och fyra hanar och allt gick lugnt och fint tillväga. Inga komplikationer alls.

Det känns verkligen som ÄNTLIGEN! för den här kullen har vi ju väntat länge på. Planen var att den skulle födas förra året men då löpte Fixa så sent och det skulle bli en massa logistiska problem för att kunna ta hand om valparna. Vi lånade hanen och tänkte väl att blir det valpar så får vi helt enkelt lösa det.

Men Fixa var smartare än så, hon var väl den enda som insåg att det inte alls passade in med valpar just då och det bästa är att vänta på ett bättre tillfälle. Hon bjöd in hanen, gillade honom skarpt, men para henne det fick han minsann inte göra. Tråkigt men samtidigt bra för jag skulle vara funktionär på Agility VM en hel vecka och var ganska tveksam till att Anders skulle vilja ta semester en hel vecka för att vara valpvakt. Det finns ju gränser även för honom.

Vi fick träna agility, Htm, Freestyle, Nose Work och lydnad istället för att passa valpar. Det var ju inte så vi led, ånej vi gillar att träna och planen fick ändras till valpar 2019 istället.

Samma hane, bästa Aron, och parningen satt som en smäck. Inga tveksamheter alls och man kan ju bara beundra Fixa som verkligen har koll på läget och tar förnuftiga beslut när hennes matte tydligen tappat det mesta av sitt förnuft. Nu sitter jag i Bia-bädden bredvid valplådan och jobbar undan samtidigt som jag kan njuta av sex valpar som äter så det smaskar. Underbart ljud!

Våra fyra människobarn var lätta att väcka trots att det var måndag morgon och de då brukar vara lite extra sega. Men i dag ville alla till skolan och berätta att Fixa fått valpar. De har fotat och jag misstänker att klasskompisarna kommer få se foton tills de tröttnar. Fixa gillar när barnen sitter vid valplådan och beundrar hennes små, de får även passa de medan Fixa är ute och rastas.

Nu ska jag njuta av de små och jobba vidare med mina kontorsgöromål.

/Susan